Ще сме свидетели и на първите за тази година т.

...
Ще сме свидетели и на първите за тази година т.
Коментари Харесай

Идва най-мразовитата седмица от началото на годината

Ще сме очевидци и на първите за тази година така наречен ледени дни

След изтеглянето на средиземноморския циклон от Балканите, на негово място се настанява мощен антициклон. Температурите на полуострова ни сензитивно ще се намалят, а атмосферното налягане ще се увеличи до 1035 хектопаскала, сочат данните на Meteo Balkans.

В началото и в средата на новата седмица вятърът в България последователно ще отслабне, само че температурите ще тръгнат надолу. Според последните калкулации на Европейския модел, най-мразовито ще бъде в планинските региони от Югозападна и Северна България. 

И в ниското ще бъде много студено с предстоящи минимални температури под минус 12/14 градуса, а в някой региони и до минус 15/17°С! Застудяването няма да подмине и София. 

Към вторник, сряда и четвъртък температурите ще се намалят до -13°С, като най-студено може да се окаже региона на Кнежа до минус 16-17°С.

Ще сме очевидци и на първите за тази година по този начин наречени ледени дни, когато градусите в множеството региони едвам ще приближават нулата.  

Времето в Европа:

Застудяването ще е най-сериозно над Северна Румъния, Полша, Украйна и Беларус. От 6-и до 11-и февруари там градусите ще се намалят до към минус 17 – минус 22 по Целзий, демонстрират моделите с днешна дата. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР