Ще се опитаме да осигурим мнозинство в парламента за приемане

...
Ще се опитаме да осигурим мнозинство в парламента за приемане
Коментари Харесай

Бориславова обеща мнозинство за приемане на законопроектите, свързани с Плана за възстановяване

„ Ще се опитаме да осигурим болшинство в Народното събрание за приемане на законопроектите, свързани с Плана за възобновяване и резистентност. Мисля, че това ще дълъг и сложен развой, само че, каквото можем да свършим, ще опитаме във времето, което ще ни бъде предоставено от президента Румен Радев ”. Това съобщи в Ямбол Лена Бориславова, шеф на политическия кабинет в оставка на премиера Кирил Петков, представена в Българска телеграфна агенция.

По думите ѝ се чака от ГЕРБ и Движение за права и свободи да се опитат да осуетят приемането на значимите законопроекти, както се случи през седмицата с напускането им на съвещанието на правната комисия за промени в Закона за антикорупционната комисия.  Бориславова добави, че от „ Продължаваме Промяната “ били срещу модела „ взимане и предоставяне на депутати “, защото не по този начин действа демокрацията и Народното събрание. По думите ѝ не е ясно, за какво Бойко Борисов продължава да приказва по този метод, разяснява тя негово изявление, че ГЕРБ ще провиснал 60 депутата за приемане на проектозакон за диверсификация на газа. 

„ Разликата е, че моделът, който ние следваме, е посредством увещание и персонални диалози, на база на съответна стратегия и хрумвания. Ние доста ясно декларирахме, че не желаем да преговаряме с някои, при които различен взема решение вместо тях, както Борисов удостоверява за личните си депутати “, сподели още началникът на кабинета в оставка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР