Ще се направи пореден опит за продажба на терен, който

...
Ще се направи пореден опит за продажба на терен, който
Коментари Харесай

Нов опит за продажба на гара Пионер

Ще се направи следващ опит за продажба на терен, който е част от столичната нефункционираща жп гара " Пионер ", реши държавното управление на съвещанието си в сряда. На Националната компания " Железопътна инфраструктура “ бе разрешено да организира скришен търг за терен от 20 дка, който е ситуиран в столичния регион " Изгрев “ и се намира наоколо до Борисовата градина. Каква ще е цената и по кое време ще се организира търгът с очевидно наддаване не е ясно.

За някогашната гара " Пионер " новият организационен проект на Борисовата градина предвиждаше да се трансформира в състезателен и развлекателен комплекс, което обаче не бе посрещнато с вдъхновение от столичани, които избират регионът да се оформи като зелена повърхност за отдих.

Каква ще е ориста на имота следва да се види, откакто през декември 2014 година бе преустановен третият опит за неговата продажба и още един терен от 16 дка, също част от закритата жп гара съвсем в центъра на София. Двата търга тогава бяха прекъснати поради деклариран инвеститорски интерес да вземе двата терена на концесия. Тогава двата парцела общо бяха оценени на 13.5 млн. лева, като оповестеният за обмен в този момент имот от 20 дка се продаваше за 8.3 млн. лева без Данък добавена стойност начална цена и за него имаше подадени няколко предложения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР