Ще реши ли Petal Search един от големите проблеми за

...
Ще реши ли Petal Search един от големите проблеми за
Коментари Харесай

Huawei заобиколи ограниченията за търсачката на Google с Petal Search

Ще реши ли Petal Search един от огромните проблеми за китайския технологичен колос Huawei? Рестрикциите върху търговията на американски компании с Huawei, наложени от американското държавно управление, повлияха съществено на бизнеса със смарт телефони на компанията.

Много интернационалните софтуерни платформи даже дефинираха серията Huawei Mate 40 като едни от най-мощните и атрактивни телефони на 2020 година, които обаче не могат да предлагат.

Липсата на взаимоотношение с Гугъл и възбраната за работа с американски софтуерни производители е главната причина за това, само че Huawei е подготвен да противодейства.

 Huawei заобиколи рестриктивните мерки за търсачката на Гугъл с Petal Search Източник: Huawei

Покрай Mate 40 моделите Huawei разгласи и няколко много значими софтуерни допълнения към Huawei Mobile Services (HMS) екосистемата, които оферират на потребителите други възможности и заобиколни на възбраните пътища.

Това са услугите Petal Search, Petal Maps и Huawei Docs, а най-важната от тях безспорно е търсачката Petal Search.

Вместо елементарни линкове, тя предлага детайлни осведомителни карти за обекта на нашето търсене, като разполага и с варианти за търсене по фотоси, и какво ли още не.

По-интересното за нея е, че дава на потребителите опция елементарно и без да нарушават никакви правила да смъкват приложенията, които Huawei няма право да предложи в личния си AppGallеry.

 Huawei заобиколи рестриктивните мерки за търсачката на Гугъл с Petal Search
Източник: Huawei

Така, когато потърсим някое приложение през Petal Search и то не е налично в AppGallery, търсачката ще ни насочи към уеб сайтове, откъдето единствено с няколко тапвания можем да инсталираме съответното приложение.

В това число влизат и андроидските приложения на Гугъл.

HMS към този момент може да се похвали със 700 милиона консуматори, а софтуерните експерти, работещи за Huawei, към този момент са над милион и половина.

Така рестриктивните мерки със софтуера лека по лека стартират да бледнеят, само че въпреки всичко остава въпросът от кое място и по какъв начин китайският колос ще продължи да се доставя с хардуера, нужен за производството на мобилни телефони.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР