Ще рекламират София като сигурна дестинация, заради малкия брой заболелиСтолицата

...
Ще рекламират София като сигурна дестинация, заради малкия брой заболелиСтолицата
Коментари Харесай

COVID-19 нанася тежък удар на туризма в София

Ще популяризират София като сигурна дестинация, поради дребния брой болни
Столицата ще изгуби от 50% до 80% от приходите си в туризма, поради рецесията, подбудена от COVID-19. Това стана ясно от данни на шефа на Оперативна програма „ Туризъм “ Иво Маринов, изнесени пред транспортната комисия в Столичния общински съвет, написа „ Монитор “.

„ В взаимозависимост от бързината на промяната на изключителните ограничения и възобновяване на полетите от и до София, другите подсектори ще отбележат спад в приходите сред 50 и 80% “, съобщи Маринов. Той напомни, че в актуализацията на бюджета на града бе заложено понижаване на приходите от туристически налог в размер на 600 хиляди лева

Маринов регистрира, че през април 5015 български и задгранични туристи са посетили столицата. От началото на май до през вчерашния ден те са 3463. По данни в писмото на Маринов показано в транспортната комисия в СОС излиза наяве, че записаните нощувки на посетители на столицата през април 2019 година са 112 356, а през май - 127 875.

Маринов заяви, че ще се водят диалози с нискотарифните самолетни компании и постоянните линии за по-ниски цени за реклама. Целта е София да се показа като сигурна дестинация, поради дребния брой на болни от ковид. Преговори ще се водят и с Летище София, съществени хотели, заведения за хранене, молове, музей за препопозициониране на столицата като дестинация.

" Моментът е подобаващ да се популяризира и постанова като дестинация София в този момент, когато е по-евтино, до момента в който хората са си у дома, гледат и четат. Проучванията демонстрират, че голяма част от търсеното наличие по време на карантина е за пътувания и атракции. Има редица изследвания от Китай, които демонстрират смяна в търсенето и декларирания интерес към дестинации съобразено с интензивността им по време на карантината ", се показва още в писмото.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР