Ще развиваме транспорта като високоефективна система, която включва всички видове

...
Ще развиваме транспорта като високоефективна система, която включва всички видове
Коментари Харесай

Транспортът ще се развива като високоефективна система с всички видове превози

Ще развиваме превоза като високоефективна система, която включва всички типове транспорти. Това съобщи министърът на превоза и известията Николай Събев по време на публично разискване за възобновяване на полетите от летище Русе и усъвършенстване на прекосяването през Дунав мост. Според него би трябвало да преглеждаме летищата, авто- и жп гарите като транспортни центрове, в които потребителят не губи време, а от едно място употребява разнообразни типове превоз и даже може да пътува с един билет. Той осведоми, че през вчерашния ден е провел координационна среща с вицепремиера и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов. “Започнахме разискване на транспортната карта на страната и ускорение на инфраструктурни планове “, изясни министър Събев.

„ По отношение на концепцията за

възобновяване на летище Русе,

имаме неповторима обстановка - министерството желае това да бъде направено, разполагаме с поддръжката на другите министри, регионалният шеф и кметът на града работят в синхрон, имаме транспортьор с интерес да бъде ползвател, както и положителни специалисти във въздухоплаването “, съобщи министър Събев. Част от участниците в публичното разискване дойдоха за форума в Русе със специфичен демонстрационен полет от София. По време на полемиките специалистите обясниха, че летище Русе все още е летателна площадка и с малко вложения може да стане изцяло функционално за публично прилагане. Аеропортът може от април да стартира да оперира, в случай че от страна на страната и общината бъдат направени вложения. Летището ще работи през деня при добра видимост за районна вътрешни полети.

По тематиката за облекчение на трафика на тежкотоварни коли през Дунав мост при Русе, министърът декларира, че ще бъде направено документално предложение за дейностите за ускорено прекосяване на пасажери и товари.

България ще има все по-добри и бързи транспортни връзки,

бе безапелационен Николай Събев. “Започнах с БДЖ. Смятам да махна служебните коли на всички ръководители на БДЖ и да употребяват единствено публичен жп превоз. Река Дунав също е приоритет в съдружното съглашение. Ще поставим всички старания плавателният път да бъде употребен 365 дни. Ще стартират и безапелационни дейности по удълбочаване “, показва министърът.

„ Русе в най-скоро време ще излезе от транспортната изолираност. Поех уговорката да работя в социална изгода, тъй като каквото съм почнал, съм го довършил. Какви ще бъдат резултатите зависи от това какъв брой съидейници ще имаме “, отбелязва Николай Събев.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР