Ще приемем руския президент Путин след изборите. Това заяви президентът

...
Ще приемем руския президент Путин след изборите. Това заяви президентът
Коментари Харесай

Ердоган очаква Путин след местните избори в Турция

" Ще приемем съветския президент Путин след изборите ". Това съобщи президентът на Турция Реджеп Ердоган в тирада, излъчена от телевизионния канал TRT World.

Общинските избори в Турция са планувани за 31 март, а все още няма удостоверение от Москва за визитата на Путин, оповестява " Ройтерс ".

Припомняме, предходната седмица президентът на Украйна Володимир Зеленски посети Истанбул, а Ердоган предложи провеждането на мирна среща на върха Украйна-Русия в Турция.

По време на снощната вечеря за Рамазан с задграничните посланици в Анкара турският президент изрази мнение, че би трябвало да се заобикалят всевъзможни стъпки, които биха могли да доведат до ескалация на войната в Украйна и вероятно до разпространение на спора измежду страните - членки на НАТО.

" Макар да показваме поддръжката си за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, ние към този момент казахме, че мирните проекти, които изключват Русия, няма да доведат до никакви резултати ", сподели той, визирайки плануваната " мирна среща на върха " за Украйна в Швейцария по-късно тази година, на която Русия няма да участва.
По думите му Турция ще продължи да работи за сигурността на корабоплаването в Черно море и за възобновяване на зърнената договорка, която Турция обезпечи сред Киев и Москва дружно с Организация на обединените нации.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР