Ще предвидим в бюджета средства за ремонт на читалищата в

...
Ще предвидим в бюджета средства за ремонт на читалищата в
Коментари Харесай

Венцислав Венков: В Арена-Шумен ще могат да тренират спортните клубове

Ще предвидим в бюджета средства за ремонт на читалищата в общината, тъй като огромна част от базата е в неприятно положение, а това са духовните средища на хората от кварталите и от селата. Това сподели претендентът за кмет от " Българска социалистическа партия за България " Венцислав Венков на среща с жителите на квартал „ Тодор Петков “, която се организира в локалното читалище.

Венков изясни, че екипът на левицата е стигнал до концепцията за специфичен фонд за читалищата след многочислените си срещи с жителите на разнообразни обитаеми места. " Оказа се, че на доста места са нужни средства за ремонт на читалищата. В Салманово да вземем за пример 8000 книги мухлясват, тъй като библиотеката в читалището е потънала в ужасна влага ", уточни претендентът за кмет. Левицата планува всяка година да се вършат оценки на постройките от експертна комисия и да се вършат най-неотложните поправки.

" Голям проблем в Шумен има и със спортната база, макар откриването на зала Арена Шумен, която на процедура се употребява единствено за два-три концерта в месеца или за някой първокласен спорт ", сподели Венцислав Венков в отговор на въпроса за липса на уреди за всеобщ спорт.

" При среща със спортните клубове стана ясно, че в Шумен има изострен дефицит на спортна база, всички тимове употребяват двете остарели зали „ Плиска “ и „ Младост “ и там се тренира от 7,30 ч. заран до 22 ч. вечер. В същото време клубовете въобще не могат да влязат в зала „ Арена “ поради високите наеми и залата се е трансформирала в образец за неефективно харчене на обществени средства ", разяснява претендентът на левицата. Той акцентира, че в случай че бъде определен за кмет, ще промени изискванията за прилагане на „ Арена – Шумен “, тъй че спортните клубове да могат да упражняват в нея.

" Искаме вашата поддръжка, с цел да променим модела на ръководство, тъй като жителите би трябвало да бъдат питани за значимите въпроси ", съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия и лидер на листата за общински съветници Веселин Пенчев, откакто хората от квартала се оплакаха, че 4 години през миналия мандат в региона нищо не е благоустроявано

Хората от квартал " Тодор Петков " имат доста поръчения към претендентите на левицата – да се възвърне летният спектакъл, да се пуснат всички шадравани в центъра на града, да се запазят пенсионерските клубове в кварталите.

" Това ми е шестото заседание за деня и на всички места хората желаят смяна ", сподели Венцислав Венков и даде обещание, в случай че бъде определен за кмет, ще стартира ръководството си със същите срещи с хората, които се организират в този момент. На срещата в читалище „ Тодор Петков “ участваха и претендентите за общински съветници Иван Йонков, Лили Петрова, доктор Валентин Петров, проф. Димитър Игнатовски, проф. Ивайло Петров, Данаил Данчев, Живка Тонева, Ивелин Йорданов.

През почивните дни претендентите на левицата се срещнаха и с жителите на Мараш, с цел да поддържат претендента на Българска социалистическа партия за кмет на селото Красимира Минкова.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР