Ще предложим в Закона за предучилищното и училищното образование обучение

...
Ще предложим в Закона за предучилищното и училищното образование обучение
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Ще предложим онлайн обучение и по време на грипните ваканции

Ще предложим в Закона за предучилищното и учебното обучение образование в електронна среда да се случва и по време на грипни ваканции.
Тази концепция стартира министърът на образованието Красимир Вълчев по време на съвещанието на Комисията по обучение в отговор на въпрос на депутата от ГЕРБ Таня Петрова за отдалеченото образование.
"Обучението в електронна среда и посредством електронни запаси е неизбежно да се ползва в бъдеще. То започва сполучливо с помощта на обстановката, с помощта на напъните, които бяха положени от учителите, главно с помощта на положителната ангажираност от родителите ", разяснява Вълчев.
Той въпреки всичко се съгласи, че това образование си има и своите дефицити. "В никакъв случай не може да замести присъственото образование в учебно заведение. Следващите години и десетилетия системите на образованието ще продължат да реализират обучителния развой на първо място в обичайна класна стая. Много повече учениците и студентите ще употребяват електронни платформи ", сподели още той.
Според Вълчев няма опрощение в бъдеще при по този начин наречените грипни ваканции да не се организира такова онлайн образование. Той е на мнение, че в бъдеще, в случай че би трябвало да се организира електронно образование, то в доста по-голяма степен би трябвало да бъде синхронно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР