Ще предложа отмяна на националната забрана за внос на украинско

...
Ще предложа отмяна на националната забрана за внос на украинско
Коментари Харесай

Паника! Вдига ли се цената на хляба

Ще предложа анулация на националната възбрана за импорт на украинско зърно, защото тя се обезсмисля откакто има европейска. Имаме, 2,5 млн. тона пшеница първокачествена, 1,5 млн. тона царевица и 1,166 млн. тона слънчоглед. Имаме остатъци, не можем да приказваме за никаква далавера, нито повдигане на цената на хляба. Това съобщи служебният министър на земеделието Явор Гечев от Пловдив.

" Има огромни количества зърнени култури, на които няма по какъв начин да се качат цените. Потребителите да са спокойни - няма да има разтърсвания на пазара. Борсите на зърното падат, няма да има никакъв проблем с цената на олиото и хляба, незначителни са количествата украинско зърно, попаднало в хляба.
-->
Как да се вдигне цената на нещо, което имаме в остатък? Решението на Европейска комисия е извънреден триумф за България, благодаря на редовите специалисти, които се занимаваха от министерствата на стопанската система и земеделието. Тежки бяха последните 3-4 седмици, само че това значи, че България е пълностоен член на Европейски Съюз. Също по този начин значи, че Европейски Съюз е с вътрешна взаимност сред самите страни ", съобщи Гечев. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР