Ще предложа на Министерския съвет да приеме решение, с което

...
Ще предложа на Министерския съвет да приеме решение, с което
Коментари Харесай

Внасяме от Китай медикаменти за лечение на COVID-19


Ще предложа на Министерския съвет да одобри решение, с което да утвърди контракт сред министерството на опазването на здравето и Китайската национална фармацевтична корпорация за външна търговия за доставка на лекарствения артикул хидроксихлорофин сулфат и също по този начин азитромизин таблетки. Това са медикаменти, които в своята композиция дават доста добър резултат върху лекуването на пациенти с,съобщи здравният министър Кирил Ананиев.

Той разгласи още, че от през днешния ден Министерство на здравеопазването превежда парите за обещаните спомагателни хонорари за медиците, взели участие на първа линия при работата с пациенти с ковид.

Това значи, че те на процедура ще получат по 1537 лв., защото ние плащаме налога и осигурителните вноски, както от името на служащия, по този начин и от името на работодателя. След като се платят тези отговорности за служащия ще останат хиляда лв. в допълнение заплащане, посочи Ананиев.

От тези бонуси ще се възползват общо 1700 души медицински личен състав в 34 лечебни заведения. Останалите средства, които ще отпусне Министерство на здравеопазването - 3 милиона 400 000 лв. - ще получат хората, които работят в центровете за незабавна здравна помощ, районните здравни инспекции и Националния център за заразни и паразитни заболявания.

Критерият, по който е разпределена тази сума, когато в една болница има до пет случая на ковид, тогава в допълнение заплащане получават 40 души. Когато са от пет до 10, получават 70 души. Когато са над 10 заболелите, получават в допълнение заплащане 100 души. Това е взето от най-хубавите практики като съответствие. Този запас в границите на шест милиона ще нарасне, защото видяхте, че още в самото начало на април се появиха и нови области, в които има инфектирани от ковид, посочи Ананиев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР