Ще получим това, което плащаме и което сме искали. Ще

...
Ще получим това, което плащаме и което сме искали. Ще
Коментари Харесай

Емил Караниколов за самолетите F-16: Ще получим това, което плащаме и което сме искали

" Ще получим това, което плащаме и което сме желали. Ще има обаче и надграждане с спомагателните 8 самолета. " Това сподели министърът на стопанската система Емил Караниколов в коментар за договорката с изтребителите F-16.
По думите му приоритет на държавното управление е модернизирането на всички сили:
" Това, което са поискали военните специалисти, това ще получим. Авиацията желае да е съвременна, развита и да дава отговор на потребностите. Сигурен съм, че това е планувано от тях. "
" Министерството на стопанската система не схваща от самолети, само че имаме цялостното доверие на нашите военни специалисти, които са декларирали параметрите ", добави още той в изявление за bTV.
" Работихме по това България да придобие подготовка и качества да прави поправки на избрани детайли от тези самолети. При следващи поправки ще имаме потенциала те да се правят от българската промишленост, т.е. държавни и частни компании, които занапред ще се избират. Ще имаме опцията да развиваме водачи и инженерен състав ", сподели още министърът. Това точно е индустриалното съдействие – български компании да правят ремонтите. По този метод оборотите ще остават в България. Ако през годините успеем да развием този бранш като конкурентен по повод цени и качество, ще може да участваме в процедури ", изясни Караниколов.
Той беше безапелационен, че няма спор с Красимир Каракачанов във връзка с ремонта на самолетите Су-25.
Във връзка с построяването на завода на Volkswagen министърът на стопанската система изрази мнение, че не  сме отпаднали от надпреварата:
" България продължава да работи и да прави всичко допустимо тази огромна инвестиция да е у нас. През последните години автомобилният клъстер изиска среща с страната и на нея ни убеди, че България е подготвена да създава цели коли. Последните няколко месеца се приказва за сериозен интерес от един от най-големите стратегически вложители. България има потенциала да създава коли. "
Според него упоритостите са да се разкрият нови към 120 000 работни места, да има към 500 компании и по-големи обороти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР