Ще положим максимални усилия да не бъде открита мина за

...
Ще положим максимални усилия да не бъде открита мина за
Коментари Харесай

СПА-туризъм vs. мина за волфрам във Велинград: Няма да се допусне

" Ще поставим оптимални старания да не бъде открита мина за волфрам във Велинград " - беше безапелационен зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред Нова телевизия.

За задачата ще се употребяват единствено законови средства. Цветанов посочи, че концесията за мина за волфрам в столицата на СПА - туризма е подписана 9 дни преди разпускането на кабинета на Сергей Станишев. " До 2015 година тази тематика беше табу и общината нямаше интерес да се приказва. Преди година и половина имахме среща там - хората са безапелационни, че не желаят да има мина там ", изясни Цветанов. 

На въпрос дали енергийният министър Теменужка Петкова е казвала, че волфрамовата концесия край Велинград би трябвало да се реализира, Цветанов сподели, че не знае какви са й точните думи, само че беше безапелационен, че ГЕРБ в никакъв случай не са желали мината да бъде осъществена. " Още предходната година декларирахме изрично, че ще създадем допустимо това да не се осъществя. Няма да позволим 42 хиляди поданици да пострадат и да изоставен родните си места, както заплашват огромна част от тях ", съобщи Цветанов. 

Цветанов въпреки всичко не пожела да посочи на кого е мината и сподели, че не това има значение, а да се запазят Родопите и да не се допусне мина във Велинград. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР