Ще поискаме да се икономизира политиката, а не да се

...
Ще поискаме да се икономизира политиката, а не да се
Коментари Харесай

Политиката да се икономизира, а не да се политизира икономиката, иска Васил Велев от кабинета Донев

" Ще желаяме да се икономизира политиката, а не да се политизира стопанската система и българските ползи да се отстояват на всички места, където България взе участие - в Европейски Съюз, в НАТО . ". Това съобщи пред БНР ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев за претенциите на бизнеса към новата власт на служебното държавно управление.

По думите му от бизнеса ще изискат новите ръководещи да си извършват клетвата, да съблюдават клетвата - във всички свои дейности да се управляват от ползите на народа. " Да вършат това, което е най-добре за България, за българския народ, а не това, което е най-добре за новия огромен брат , още по-малко това, което е най-зле за предходния огромен брат ", сподели Василев.
 КНСБ желае минимална заплата от 800 лева от октомври
КНСБ желае минимална заплата от 800 лева от октомври

Вероятно ще се наложи и актуализация на бюджета

Той изрази пет съответни задания, които бизнесът ще сложи пред служебния кабинет. Сред тях са програмата за обезщетения за високите цени на електрическата енергия за небитовите консуматори, чието осъществяване съгласно него не е обезпечено, както и сигурността и цената на доставките на природен газ, тъй като по думите му осигуреността с газ все още е 28% от потребностите.

Предприятията ще лимитират своята активност, в случай че се резервира подаването на газ, само че при високи цени. " До съкращения се прибягва в краен случай. Най-напред ще има отпуски, понижаване на възнагражденията . Съкращението е малко преди банкрута . Ние не желаеме да се стига до такава степен и има способи това да бъде избегнато ", сподели представителят на работодателите.

" Булгаргаз " чака отговор от Русия по сегашния контракт

Иван Топчийски: Втечнен газ по дълготраен контракт може да влезе след години

Протестите не са всекидневно занимание за работодателите, рядко стигаме до митинги, разяснява ръководителят на АИКБ, само че не изключи и подобен вид .

Друга задача е Планът за възобновяване и оперативните стратегии, тъй като в последните 2 години имаме срив на вложенията в страната , означи Васил Велев.

Четвъртата и петата задача касаят най-пострадалите заради недобро ръководство сектори - инфраструктурното строителство и транспортния отрасъл , посочи той.

Относно предстоящите седем танкера с полутечен газ, обещани от някогашния министър председател Кирил Петков, Велев изясни: " Тези танкери са мираж ".

Според Васил Велев със синдикатите са " мощно обединени в бранш енергетика " и нямат разлики . Подобно на предлагането на КНСБ и представителят на работодателите съобщи, че с подготовката на проектобюджета за идната година би могло да се създадат и някои актуализации на настоящия бюджет .
 От КНСБ канят служебния министър председател на незабавна среща
От КНСБ канят служебния министър председател на незабавна среща

Да има таван на цените на енергийните артикули и обезпечени доставки на газ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР