Ще подпомогнем само губещите зърнопроизводители, заяви премиерът акад. Николай Денков

...
Ще подпомогнем само губещите зърнопроизводители, заяви премиерът акад. Николай Денков
Коментари Харесай

Премиерът: Ще подпомогнем само губещите зърнопроизводители

" Ще подпомогнем единствено губещите зърнопроизводители ", съобщи министър председателят акад. Николай Денков след срещата си със земеделците, съобщи кореспондент на " Фокус " .

По думите му са провели градивни диалози. " Направихме оферти за подкрепяне на земеделците въз основата на обезпечен бюджет, който се основава на преструктуриране на разноски, в границите на наличните средства. Разделени са браншовете - зърнопроизводство и мляко, месо, плодове, зеленчуци, мед, маслодайна роза, лозя. И в двата са препоръчани разнообразни подходи ", добави той.

" По отношение на зърнопроизводителите ще бъдат подкрепени единствено стопанства, които могат да потвърдят, че имат загуба за 2023 година Това ще стане посредством подаване на заявления в Национална агенция за приходите до края на февруари. Предложена е скица за подкрепяне на губещите. По отношение на другия бранш посредством преструктуриране на разноски са обезпечени 150 млн. лв., които ще бъдат разпределени по формули, които са рационални. Срокът на тези средства е до 30 юни. Отделно стана дума за това, че има налични пари в Държавна фирма " Земеделие ", с които да се вземат заеми, където незабавно са нужни оборотни средства ", сподели още Денков.

От своя страна земеделците обявиха, че довечера предложенията ще бъдат разисквани и на следващия ден ще дават отговор дали одобряват изискванията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР