Ще остане ли прохладно през първите дни на августВ първата

...
Ще остане ли прохладно през първите дни на августВ първата
Коментари Харесай

Август идва със слънце

Ще остане ли ветровито през първите дни на август

В първата седмица на август преваляванията ще са минимални, а дневните температури до сряда ще останат по-ниски от обичайните за този парещ летен месец.

В понеделник денят ще е безоблачен, с динамична следобедна облачност, само че с валежи и гръмотевици единствено в крайните североизточни региони. Ще продължим да усещаме ветровит вятър от северозапад със мощни пориви в съвсем цялата страна. Дневни температури – от 27 до 32 градуса.

До сряда в часовете следобяд термометрите с леки съмнения ще се движат към и малко над 30 градуса. Повече слънце ще има на запад, до момента в който в източните и някои централни региони облачността ще основава условия за незначителни валежи, написа.

От четвъртък жегата ще се върне с температури още веднъж в интервала 30-35 градуса. В края на седмицата от изток ще се пробват да пробият по-студени въздушни маси, което ще сътвори условия за повече облаци с опция за следобедни краткотрайни дъждове.

В дните към 10-12 август се чака прекосяването на следващ леден фронт с увеличаване напразно от северозапад и местни превалявания с гръмотевици. Дневните температури ще се намалят, като някои метеорологични модели позволяват кратковременно осезаемо захлаждане до съвсем пролетно-есенни стойности в интервала 20-25 градуса.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР