Ще определят чрез жребий новите наематели, получили еднакъв брой точкиОбщинските

...
Ще определят чрез жребий новите наематели, получили еднакъв брой точкиОбщинските
Коментари Харесай

Нови промени в наредбата за продажба на общински жилища в Русе

Ще дефинират посредством чоп новите наематели, получили идентичен брой точки

Общинските съветници одобриха промени в Наредба №6 по отношение на изискванията и реда за определяне на жилищни потребности, настаняване чартърен и продажба на жилища - общинска благосъстоятелност.

Намерението за продажба на общински жилища беше признато на съвещанието през м. септември. Припомняме хронологията на събитията и.

Тъй като процедурата е нова и се ползва за първи път в Община Русе, се постановат промени по Наредбата. А те гласят следното:

Когато няколко жилища са получили идентичен брой точки, и с тях се надвишава оптимално избрания брой жилища за продажба, комисията по член 6 дефинира жилищата за продажба посредством чоп. Наемателите на жилищата, за които се организира жребият, се уведомяват за датата и часа на жребия и им се дава опция да участват при провеждането му. Жребият се организира без значение дали заявителите участват при провеждането му.

На комисията по Икономика, вложения, земеделие и туризъм съветникът от Патриотите – Вътрешна македонска революционна организация Асен Даскалов направи предложение жребият да се прави пред нотариус и на днешната общинска сесия Наредбата бе призната с това допълнение.

На комисията по Образование, просвета и нововъведения общинският консултант от групата на Съюз на демократичните сили Деян Недков предложи „ когато няколко заявителя (жилища) са получили идентичен брой точки, и с тях се надвишава оптимално избраният брой жилища за продажба, комисията по член 6 ги подрежда в низходящ ред посредством чоп. Това предложение също е допълнено към Наредбата към член 33, алинея 6.

Всички останали елементи по Наредба №6 по отношение на изискванията и реда за определяне на жилищни потребности, настаняване чартърен и продажба на жилища - общинска благосъстоятелност, както и към работата на комисията към нея, ще бъдат изгладени след приключване периода на процедурата.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР