Ще обмислим как да подкрепим беларуския народ, как да преосмислим

...
Ще обмислим как да подкрепим беларуския народ, как да преосмислим
Коментари Харесай

ЕС не признава Лукашенко за президент на Беларус

Ще обмислим по какъв начин да подкрепим беларуския народ, по какъв начин да преосмислим връзките с Минск. Не признаваме Александър Лукашенко за легален президент на Беларус. Това съобщи висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел преди съвещанието на европейските външни министри в Брюксел, предава Българска телеграфна агенция.

Той заяви, че тази заран лидерът на беларуската съпротива Светлана Тихановска е срещнала Съвета на Европейски Съюз по външни работи с оценката си за събитията в нейната страна.

" Възхитени сме от хората в Беларус и изключително от дамите за ролята им в митингите. Ще подкрепим необятен разговор в Беларус за свободни и почтени избори, и това не следва да се възприема за интервенция във вътрешните работи, тъй като демокрацията е в съществена на Европейски Съюз ", уточни Борел.

По думите му, ситуацията в Беларус се утежнява в допълнение с репресиите против мирни протестиращи. " Европейски Съюз следи деликатно и с паника телевизионните свидетелства за събитията в страната ", сподели още той. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР