Ще настояваме за въвеждането на паникбутони и видеорегистратори в таксиметровите

...
Ще настояваме за въвеждането на паникбутони и видеорегистратори в таксиметровите
Коментари Харесай

Националният таксиметров синдикат: Ще настояваме за паникбутони и видеорегистратори

Ще настояваме за въвеждането на паникбутони и видеорегистратори в таксиметровите коли, заяви пред Българска телеграфна агенция Красимир Цветков, ръководител на Националния таксиметров профсъюз. 

„ Всичко това е обвързвано с нараствания брой набези над сътрудници по време на работа “, посочи Цветков. Той добави, че паникбутоните може да бъдат свързани с системата на Националния незабавен телефон 112, което ще даде опция на органите на реда да реагират оптимално бързо при положение на нужда. 

Цветков разясни, че ограниченията може да се вкарат посредством смяна в Наредба № 34, обвързвана с таксиметровия транспорт на пасажери. 

Наредбата е подзаконов нормативен акт, който се изготвя и трансформира от отрасловото министерство, без да е належащо законодателна смяна, напомни ръководителят на синдиката. Цветков посочи, че следва представители на сектора да се срещнат на следващия ден със служебния министър на превоза и известията Христо Алексиев и да обсъдят съответните оферти. 

Днес представители на сектора организираха среща и с основния прокурор Иван Гешев и неговите заместници, съответен мотив за която стана случай в столицата, при който умря таксиметров водач. Пред представителите на таксиметровия отрасъл основният прокурор изрази увещание, че казусът, при който 34-годишен мъж умря при зародил спор сред участници в придвижването, ще бъде разследван при оптималната гласност и бистрота.

Ръководството на държавното обвиняване пое ангажимент пред браншовите организации на таксиметровите водачи за взаимно разискване и правене на експертни оферти за промени в законодателството, чиято цел е обезпечаване на отбрана на участниците в придвижването. 

Представителите на таксиметровия отрасъл сложиха и проблеми с приложението на текста от Наказателния кодекс, отнасящ се до незаконните транспорти.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР