ще настоява служебният кабинет да внесе предложение за проектобюджет за

...
ще настоява служебният кабинет да внесе предложение за проектобюджет за
Коментари Харесай

БСП: Ако удължим действието на сегашния бюджет, минималната заплата няма да се промени

ще упорства служебният кабинет да внесе предложение за проектобюджет за 2023 година до края на месец ноември. Политическите обединения би трябвало да подходят отговорно към приемането на бюджета, с цел да не се сложи под риск дълготрайната непоклатимост на страната. Това съобщи на конференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция в Ямбол заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на Националния съвет на.

„ Макар и да има риск с плаващите болшинства, които се образуват в Народното събрание, ние държим да бъде импортиран бюджет за идната година. Ако би трябвало ще предизвикваме решение на Народното събрание, с което да задължим служебното държавно управление да внесе бюджет “, сподели Вигенин.

Актуализацията на настоящия в този момент бюджет беше призната с 230 гласа от предходния парламент. Оказа се, че политическите обединения могат да намират съответни, взаимни решения. Това може да се случи по същия метод и за бюджета за 2023 г. Идеята да бъде удължен сегашният бюджет, със същите политики, значи, че няма да бъдат обновени минималната работна заплата, обществените заплащания, пенсиите и ред други неща, които ще обиден хората с най-ниските приходи. При състояние, че инфлацията наближава 20%, по какъв начин да останем със същата минимална работна заплата, добави той.

„ Народното събрание има да свърши значително работа, която се притесняваме, че няма да може да свърши, в случай че няма по-голям небосвод на деяние. Това са законите, които би трябвало да се одобряват с Плана за възобновяване и резистентност, с цел да си подсигуряваме, че средствата ще продължат да постъпват и идната година “,  добави той.

няма да взе участие в договарянията с така наречен контактни групи на ГЕРБ. Няма и да поддържат държавно управление с мандат на ГЕРБ, на Движение за права и свободи или на " Възраждане ", удостовери позицията на партията Вигенин. Разговори са вероятни с " Продължаваме промяната " при втория мандат, сподели още той.

Моят разбор обаче демонстрира, че държавно управление няма да има нито с първия, нито с втория мандат. Затова нашата оценка е, че по-скоро шансът е с третия мандат, като доста зависи на кого ще бъде връчен. Ако третият мандат пристигна при нас, още веднъж, както и в предходните случаи ще поставим всички старания да има държавно управление, съобщи Вигенин.

Той акцентира, че няма да основава контактни групи, тъй като не се нуждаят от медиатори, с цел да договарят. Преговорите ще се водят на най-високо политическо ниво, с ясни цели и стратегия.

изрази позиция, че е добре възможните нови избори да са през март следващата година.

Виждам, че президентът се пробва да разтегли във времето конституционната процедура, тъй като другояче значи да вършим предизборна акция през януари. Тогава има огромен риск изборната интензивност да бъде още по-ниска, да създаде още по-сложни резултати за идващото Народно събрание, разяснява той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР