Ще направим проверка за промяната на цената за новата системата

...
Ще направим проверка за промяната на цената за новата системата
Коментари Харесай

Столична община ще провери защо тикет системата за градския транспорт е поскъпнала драстично

Ще създадем инспекция за смяната на цената за новата системата за таксуване в градския превоз, която от 20 млн. лева нарастна на 88 млн. лева Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова по отношение на построяването на билет сиситема за градския превоз.
На въпрос по кое време ще бъде подготвена билет сиситемата и каква е крайната й стойност, защото от 20 млн. лева е достигнала 88 млн. лева, Фандъкова съобщи: „ Това е процедура, която е готова и се извършва от Центъра за градска подвижност, с решение на Общинския съвет. Аз не мога да разясня детайлности, свързани със самата процедура “.
„ За мен е значимо да има доста участници, по този начин, че се веселя, че 10 компании за подали предложения, да има съществени компании, които имат сериозен опит, тъй като това е в действителност една сложно-техническа задача. Ще следим деликатно и в случай че има някакви проблеми, знаете, че Общинският съвет може да се намеси “, разяснява тя.
„ Доколкото знам, в първичната подготовка, когато цената беше по-ниска, имаше напълно друга идея за това какво да съставлява системата. След това се промени с решение на Центъра за градска подвижност, тъй че ще проверим деликатно какви са действителните стойности . Отново споделям – за мен е доста значимо София да има система за електронно таксуване. Знаете, че сме изостанали в това отношение. Години наред приказваме, а към момента нямаме такава. Със сигурност ще създадем инспекция на какво се дължи тази смяна в цената “ сподели кметът на София, съобщи Фокус.
На въпрос ще се следи ли деликатно да не се генерира корупция по този метод, защото това е една доста апетитна поръчка, Фандъкова разяснява: " Давам си сметка за това. За това споделям, че всички контролни органи, които имат подготвеност по тази тематика, ще желая да се включат, с цел да сме сигурни, че цената на задачата е тази. Ако се окаже, че това не е по този начин, надлежно ще се носи отговорност от управлението на Центъра за градска подвижност " .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР