Ще изпратим август с горещо, на много места ветровито и

...
Ще изпратим август с горещо, на много места ветровито и
Коментари Харесай

Щуро време: Жълт код и нов обрат до дни

Ще изпратим август с горещо, на доста места прохладно и пожароопасно време с температури до 40 градуса в всекидневно топлите региони у нас.

От понеделник до сряда слънцето ще доминира над цялата страна, с традиционната следобедна облачност, която ще е по-плътна към планините в западната половина на страната. Именно в тези региони ще има краткотрайни, строго местни валежи с гръмотевици.
-->
Следобедните температури ще са във високия августовски диапазон – от 34 до 39-40 градуса. Ще продължи да духа североизточен вятър с по-силни пориви в Югоизточна България, където изискванията за разпалване на горски и полски пожари ще са най-хубави.

През втората половина на седмицата високите температури ще се запазят, само че за малко въздушната маса над страната ще е неустойчива. В четвъртък в часовете следобяд и вечерта ще се развиват краткотрайни гръмотевични превалявания с капацитет за градушки. Условия за това ще има най-много в Дунавската низина и към Стара планина.

Почивните дни ще са преобладаващо слънчеви, с по-малко разстройства и с температури до 38-39 градуса. В последните дни на месеца (28-30 август) предстои прекосяване на добре завършен леден фронт със мощен северозападен вятър. Зоната с по-опасни местни гръмотевични стихии ще обхване повече елементи на Източна България и планините.

Буквално в последните дни на август ще усетим хладина с дневни температури в западната половина на страната към 22-25 градуса. Летните температури бързо ще се възстановят в самото начало на септември, въпреки че облачността ще остане променлива с условия за краткотрайни валежи, прецизира Нова ТВ.

До края на август по Черноморието ще остане топло с повече слънце и температури към и над 30 градуса през настоящата седмица. Тенденцията обаче е за понижение на градусите в първите дни на септември.

По-голяма възможност за летни валежи ще има с прекосяването на леден фронт около 28-30 август. Морето ще е относително спокойно до 26-27 август.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР