Ще изискаме от Фейсбук да включат в своя алгоритъм факторите,

...
Коментари Харесай

България ще предложи на ЕС регулации на социалните мрежи


„ Ще пожелаеме от Facebook да включат в своя логаритъм факторите, свързани с неавтентично държание, финансирано най-често от вражеска страна ”, съобщи Божан Божанов
(снимка: Министерство на електронното управление)

„ България не е в положение на кибервойна и няма мощно повишен декор на киберактивност. Въпреки това, тази тематика е един от целите на Министерство на електронното ръководство ”, съобщи министър Божидар Божанов по време на годишната среща на бизнеса с държавното управление под надпис „ Мястото на България в новия свят – опасности и тактики ”, проведено от в. Капитал. 

„ В момента Европейски Съюз работи по приемането на серия актове за контролиране на цифровия свят, в това число и на обществените мрежи. България има съответни хрумвания и оферти, като контролиране на системите за препоръчване на наличие, което е сърцето на казуса, тъй като страната ни е на фронта на дезинформационната акция и ще ги наложим в границите на европейската полемика и европейските регламенти ”, добави още министърът.
още по темата
Той акцентира, че министерството ще работи за бистрота, която ще демонстрира, за какво Facebook е решил, че би трябвало да ни предложи избрана вест и по какви параметри. „ Ще пожелаеме от Facebook да включат в своя логаритъм факторите, свързани с неавтентично държание, финансирано най-често от вражеска страна. Това не включва разбор на наличието. Нито Facebook, нито което и да е държавно управление могат да споделят кое е истина и кое не е ”, сподели Божидар Божанов.

Хибридните офанзиви не са контролирани със закон и нито една институция няма пълномощията да се заеме с тази тематика, посочи той. Министерство на електронното ръководство е припознало тази политика по две линии – киберсигурност и осведомително общество.

Минстърът съобщи, че различен главен приоритет е администрацията да бъде цифровизирана, а процесите – усъвършенствани. „ Без електронна еднаквост, няма електронно ръководство. Ако жителите нямат гратис, елементарно и комфортно и използвано на всички места средство, с което да се показват, кои са те пред интернет страниците на страната, електронното ръководство не може да възпламени ”, заключи Божанов.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР