Ще имаме една златна есен, а след Димитровден можем да

...
Ще имаме една златна есен, а след Димитровден можем да
Коментари Харесай

Проф. Георги Рачев: Очаква ни златна есен

Ще имаме една златна есен, а след Димитровден можем да чакаме циганското лято. Това съобщи в ефира на Бтв климатологът проф. Георги Рачев.

По думите му във времето няма нищо неестествено. " Уикендът ще бъде съвършен, а морската вода ще е към 22 градуса. По морето ще има ветрец.Който може - дано да е на открито и да му се любува ", прикани той.

Той е безапелационен, че ще има по 7-8 часа слънце.

Тази седмица ще има малко повече мъгли, само че те няма да са доста интензивни, изясни климатологът и добави, че би трябвало да се внимава.Той акцентира, че евентуално няма да е толкоз тежка зимата във връзка с отоплението. “Аз не мисля, че в България разхищаваме сила. Една част от хората живеят даже под температурата, която е нужна ”, счита Рачев.

“Днес температурите в София ще надвишават 20 градуса. Сутрините е малко хладно към 4-5 градуса, само че това е обикновено за сезона. Слънчевото време се дължи на големия антициклон ”, добави Рачев. Той изясни, че слънчевото и топло време не е извънредно за този сезон, през годините е имало даже температури до 35 градуса.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР