Ще има санкционирани търговци на лекарства, включително със спиране на

...
Ще има санкционирани търговци на лекарства, включително със спиране на
Коментари Харесай

Ще санкционират търговци на лекарства на едро заради недостига на медикаменти

Ще има глобени търговци на медикаменти, в това число със прекъсване на активността на търговски обекти, както и лишаване на позволения за търговия. Това стана ясно на брифинг на здравния министър Асен Меджидиев, който показа пред медиите предприетите ограничения против дефицита на медикаменти.

" Вече има открити търговци на медикаменти на едро, които не са подавали правилно информация към Специализираната електронна система за следене и разбор на лекарствените артикули (СЕСПА), заяви Меджидиев. Той изясни, че по случая са формирани административно-наказателни производства, само че отхвърли да назове имената на търговците. Проверките на Изпълнителната организация по медикаменти обаче не престават, добави той. 

Меджидиев описа, че след одит, поръчан от предходното управление на здравното министерство на " Информационно обслужване " били открити съществени пропуски в Специализираната електронна система за следене и разбор на лекарствените артикули (СЕСПА), които компрометират данните от нея, в това число и забранителният лист за експорт на медикаменти на ИАЛ. Въпреки това, не са взети ограничения за отстраняването им, обясни той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР