Ще има разлика в реда на паркиране край морето и

...
Ще има разлика в реда на паркиране край морето и
Коментари Харесай

Вижте какви ще са промените в Синята и Зелената зона в Бургас

Ще има разлика в реда на паркиране край морето и метода, по който се експлоатират местата, обрисувани със синя багра, цените се резервират

Постоянната комисия по превоз към Общинския съвет на Бургас одобри единомислещо докладната бележка за преструктуриране на Синята и Зелената зона в града и по този начин се чака в края на месеца документът да бъде гласуван в локалния парламент. С промените на Наредбата за изискванията и реда за платено и гратис паркиране се плануват няколко основни промени в метода, по който двете зони се употребяват.

Председателят на комисията Евелина Михалева даде детайлности. „ Работим от много време по тематиката със зоните за платено паркиране в Бургас. Приехме консенсусно няколко решения, само че това Зелената зона да стане целогидшна, е дългогодишно предпочитание на живущите в обсега ѝ. Внасяли са неведнъж подписки, тъй като в действителност е доста мъчно с паркирането. А има коли, които не мърдат от местата си с дни през седемте месеца в годината, когато прекъсването е гратис. Нашето предпочитание постоянно е било да работим за жителите ”, сподели Михалева.

Тя посочи, че до момента съществуващата така наречен „ Хибридна зона ” или позната по-масово като „ Синьо-зелената зона ”, ще стане целогодишна и единия от двата цвята отпада - Синият. Тоест оттук насетне тя ще бъде напълно оцветена в Зелено и ще работи по разпоредбите, признати от Общинския съвет.
 Председателят на Постоянната комисия по превоз към ОбС-Бургас Евелина Михалева даде детайлности за новите промени
По отношение на въпросните правила - там също има промени. „ През зимата Зелената зона ще работи с работното време на Синята - от 9 ч. до 19 ч. Става въпрос за месеците сред октомври и май. През лятото тя ще резервира настоящето си работно време от 11 ч. до 21 ч. Решихме да запазим това, макар многото оферти, които имахме, основно поради бургазлии, които са свиканали да вървят рано на плаж и до обяд към този момент да се прибират по домовете си ”, посочи ръководителят на Постоянната комисия по превоз към Общинския съвет Евелина Михалева.

Синята зона пък ще претърпи „ козметични ” промени. При нея няма да има разлика в работното време, нито в обсега, само че пък ще се понижи броят на подзоните. Какво значи това и още детайлности за всички промени, очаквайте по-късно във Флагман в изявление с шефа на Оперативна програма „ Транспорт ” Пламен Димитров.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР