Ще има промени между първо и второ четене на Бюджет

...
Ще има промени между първо и второ четене на Бюджет
Коментари Харесай

Депутатът, роден във Варна, Искрен Митев разкритикува Румен Радев за пилона в Рожен

Ще има промени сред първо и второ четене на Бюджет 2023. Големият въпрос е за какво Румен Радев изчакваше толкоз доста този бюджет и изкара обстановката от сложна по-трудна. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " депутатът от " Продължаваме промяната " Искрен Митев.

" Въпреки всички компликации, пред които ни сложи президентът и служебното държавно управление, единствено за един месец от минус 1,2 милиарда лева, успяхме да наваксаме несъбираемостта и да представим един бюджет, който надминава упованията даже и на опозицията ", означи той.

" Румен Радев управляваше 9 месеца България със служебното държавно управление, имаше безспорен надзор върху бюджета. Той принуди огромна част от българските институции да влагат в плана “Роженския стълб ". Днес бяха при мен представители на водачи на коли за спешна помощ, които взимат 950 лева заплата. Те желаеха нарастване на заплатите и си говорихме, даже да е най-минималното допустимо нарастване от 10%, което значи 100 лева на човек, в техния бранш би коствало 1 млн. лева, а пилонът на Рожен коства 2 млн. лева, и техният въпрос беше - пари за пилона на Рожен има, а за нашите 100 лева, не можете да намерите пари. Аз по какъв начин да дава отговор на този въпрос? Той беше ориентиран към служебното държавно управление, и аз попитах, добре, за какво не протестирахте пред служебното държавно управление, когато управляваха 9 месеца. В този подтекст го споделям, не упреквам никой, всеки би трябвало да си носи отговорност за дейностите, сега ние управляваме и ще се постараем да създадем всичко допустимо да управляваме по метод, който да е в работа на жителите ", обърна внимание Искрен Митев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР