Ще има ли война или не, се пита целият свят.

...
Ще има ли война или не, се пита целият свят.
Коментари Харесай

Денят в няколко реда: Русия, Барселонагейт, заплати и…. жертвите на COVID пак растат

Ще има ли война или не, се пита целият свят. На този декор новината, че Русия стартира да връща елементи от войските, струпани по границата с Украйна, в казармите, наподобяват обнадеждаващо. Същевременно президентът Румен Радев едвам през днешния ден събра Консултативен съвет за национална сигурност по тематиката, само че по-добре късно, в сравнение с в никакъв случай. И нека на политиците ни не им се постанова да вземат тежки решения.

Вътрешнополитическите турбуленции не стопираха даже в деня, който политиците посветиха на “международното положение”. Специализираната прокуратура заяви, че получила купчина документи по така наречен история " Барселонагейт”. Първо, 219 страници от Испания. Непреведени. Второ, 26 страници от ДАНС на британски, те също не са преведени към днешна дата. Разследването на къщата в Барселона било готово на 90 на 100, само че обвиняването не заяви накъде отиват нещата. Съспенсът продължава.

Опасността от спора в Украйна към този момент се отразява директно на страната ни, само че не трябва да забравяме и другата опасност, която от две години към този момент ни тормози - Коронавирус. Да, заболеваемостта в цялата страната спада, само че за жалост не е по този начин при смъртността. Починалите са 18,41 на 100 хиляди души за 14-дневен интервал. За предходния интервал тя беше 16,63.

И тази година приемането на бюджета очевидно няма да мине без положителната остаряла тематика - партийната дотация. Тя бе още веднъж повдигната през миналите няколко дни, в това число през днешния ден, от представители на " ИТН " (ИТН). Оказва се, че май единствено те от ръководещата коалиция желаят дотацията да се понижи на един лев за глас. И не е ясно дали ще съумеят да изпълнят предизборното си заричане.

Когато приказваме за политици и пари, става известно, че заплатите на родните държавници също порастват съвсем със скоростта на цените в супермаркетите. За разлика от не толкоз бързия растеж на надниците на простосмъртните данъкоплатци. Така от 1 март главното месечено заплащане на народен представител става 5616 лева Заплатите на ръководителя на Народното събрание и премиера стават 8704 лева Президентът ще получава 11 232 лева

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР