Ще има ли разследване ....е най-често задаваният въпрос в социалните

...
Ще има ли разследване ....е най-често задаваният въпрос в социалните
Коментари Харесай

Комисията за полицейско насилие показа неизлъчвани записи от протестите

Ще има ли следствие....е най-често задаваният въпрос в обществените мрежи в последните часове откакто крити до момента фрагменти с полицейско принуждение над протестиращи от предишното лято бяха показани на съвещание на краткотрайната комисия за следствие на полицейско принуждение.

Видеото е от охранителна камера на НСО, която се намира при основния вход на Министерски съвет. На фрагментите се вижда принуждение над протестиращи жители при колоните на постройката на Министерския съвет. Записите са от вечерта на 10 юли 2020 година На тях се вижда по какъв начин чиновниците на Министерство на вътрешните работи удрят с юмруци, ритници и палки арестуваните протестиращи.

Виждат се и служители на реда, които мият лицата и очите си с вода, тъй като им е прилошало.

„ На фрагментите се вижда по какъв начин еднообразен чиновник с каска стъпва върху главата на едно от децата. Ако тези хора бяха военнопленници, сходно поведение над тях би било нарушаване на женевската спогодба “, съобщи ръководителят на краткотрайната комисия Николай Хаджигенов.

„ Подобно укриване на доказателства за закононарушения е закононарушение единствено по себе си. Предполагам, че един от някогашните министри на вътрешните работи е съизвършител във всичко това “, съобщи още Хаджигенов.

Той попита възможно ли е такова държание от началника на службата за защита. „ Докога Емил Тонев ще бъде шеф на Националната работа за защита “, попита още Хаджигенов.

Предупреждение! Видеото съдържа смущаващи фрагменти

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР