Ще има хора, които ще загинат, но няма да е

...
Ще има хора, които ще загинат, но няма да е
Коментари Харесай

Мангъров: Не съм враг на държавата, ще загинат хора, но няма да е Армагедон

Ще има хора, които ще загинат, само че няма да е нещо като Армагедон, няма да извозват трупове с камиони . Това сподели по бТВ шефът на детското инфекциозно поделение в столицата доктор Атанас Мангъров, който приканва за радикално друго държание от тактиката на Кризисния щаб във връзка с държанието на обществото в пандемия от ковид.

Повод за оправданието му беше изявлението на премиера Бойко Борисов преди дни по негов адрес да излезе с професорската си купа и да каже какъв брой хора ще умрат. Мангъров отхвърли да се е конфронтирал с екипа на ген. Мутафчийски. Той се възмути, че са му преписали тези, които не е изричал. " Да ми поставят думи, които не съм споделил, че съм се изразил непочтително за хора, които аз почитам, и които са натоварени доста в една тежка обстановка. Набедиха ме, че имам лаборатория... ", отхвърли професорът.

" Аз не съм зложелател на държават а, аз не желая хората да умират, аз желая да кажа какво би трябвало да се направи, с цел да умират по-малко хора. Трябва да се седне и да се счита ", разяснява той.

" Нищо изключително няма да се случи, ще има хора, които да се разболеят, които ще загинат, само че няма да е наещо като Армагедон . Не сме още безсмъртни. Няма и да станем ", отсече инфекционистът. Това показвал разбор, който му дали, а той го е изпратил на Кризисния щаб. Според него сега не престават да се вземат проби от хора, за които би трябвало да се види дали са се заразили, вместо да се направи епидемиологично изследване какъв брой българи към този момент са изкарали ковид.

Мангъров счита, че в случай че това изследване за съществуването на антитела измежду популацията, се направи след края на епидемията, към този момент няма да има смисъл . " Когато го създадем, в случай че всичко това мине, то ще има стойност колкото ланския сняг ", отсече шефът на детското инфекциозно поделение в Инфекциозна болница.

Според него за първи път в света при зараза от инфекциозна болест се работи по този метод - да се затваря обществото, а не да се отделят инфектираните и да се следят рисковите групи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР