Ще има гратисен период за електронните рецепти вероятно до 1

...
Ще има гратисен период за електронните рецепти вероятно до 1
Коментари Харесай

Министър Хинков: Ще има гратисен период за е-рецептите до 1 април

Ще има гратисен интервал за електронните предписания евентуално до 1 април. Това съобщи министърът на опазването на здравето Христо Хинков, представен от Нова телевизия. Той участва на откриването на първото болнично вертолетно летище в България.

Министърът посочи, че в петък ще се организира среща за е-рецептите с премиера Николай Денков, представители на съсловните организации, Българския лекарски съюз и фармецевтите, на която ще бъде препоръчан вид, който да удовлетворява всички.

По думите му няма насъбрано напрежение в системата поради електронните предписания. Според него всяко ново нещо което изисква смяна на ежедневните дейности. Христо Хинков посочи, че над 70% от електронните предписания, които са изписани, се извършват.

Но ние търсим напълно различен резултат, казахме го няколко пъти - да се борим с антибиотичната устойчивост, тъй като това е по-големият проблем ", акцентира министърът. Проблемът съществува и в Европа, само че в България няма основана настройка, че антибиотиците не са бонбони, уточни той.

Хинков добави, че лекарственият туризъм поради е-рецептите е необичайност. Има лекарствен туризъм тогава, когато липсва лекарство. А когато то е налице и се изписва по избрания ред, не трябва да има подобен туризъм и няма да има, разясни здравният министър.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР