Ще гледаме 18% сиво“ от януари по кината - вторият

...
Ще гледаме 18% сиво“ от януари по кината - вторият
Коментари Харесай

„18% сиво“ с премиера през януари

Ще гледаме „ 18% сиво “ от януари по кината - вторият пълнометражен филм на режисьора Виктор Чучков-син. След първата им сполучлива взаимна работа по кино лентата „ Тилт “, продуцентът Борислав Чучков прочита едноименния разказ на Захари Карабашлиев и изплаща правата за филмиране. Сценарият заживява собствен живот, следва адаптиране на книгата и прекачване на действието от Америка (в романа) в Европа. Филмът е сниман във  Варна, Лондон, Брайтън, Дувър, Белгия,  Ваймар, Лайпциг и Берлин, тъй като на първо място историята е странствуване на доста равнища. В основните функции са артистът певец  Рушен Видинлиев /„ Снимка с Юки “, „ Цветът на хамелеона “/ и Доля Гавански /„ Пътуването “ на Майкъл Уинтерботом, световния феномен играта Overwatch на Blizzard./



Впечатляващо е и присъединяване на одобрени европейски артисти,  образната работа на оператора Ненад Бороевич,  интернационалния креативен и  снимачен екип, осъществил лентата в 7 страни. „ 18% сиво “ - съкровен, див, занимателен, печален – е филм за актуалния човек, борещ се да откри своето място в света. “Това е филм за обич, фантазии, загуба, оцеляване и очаквания, и отново за обич. От къде сме и какво не ни стига тук?  Какво ни кара да се преместваме на друго място и какво търсим? История за всеки човек. Как градим връзките ни сред мъж и жена при нови условия, и в изменен свят. Тези тематики освен мощно допират над два милиона български фамилии, които имат близки и родственици отвън страната ни, само че по принцип и чувствителността на актуалния човек който се търси, в свят на неустановеност. Едновременно с това филмът е настоящ взор върху спорна Европа. “, споделя режисьорът Виктор Чучков-син.

Следвайки своята фантазия,  влюбените Захари и Стела се реалокират от Варна в Лондон. Но оцеляването в новата страна не е толкоз елементарно, и когато жена му го напуща, Захари се насочва на бясно странствуване от Лондон до Берлин, по време на което среща поредност от необикновени  хора. Това е пътешестване, което разкрива истината за неговата изгубена обич, и в последна сметка го довежда до  неуместни открития за самия него.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР