Ще евакуираме и екипа на посолството на РСМ в Украйна,

...
Ще евакуираме и екипа на посолството на РСМ в Украйна,
Коментари Харесай

България е предложила да охранява въздушното пространство на Северна Македония

Ще евакуираме и екипа на посолството на РСМ в Украйна, в случай че се наложи, изясни министър Генчовска

Хубавото е, че рестартирахме разговора с Република Северна Македония по политическите тематики, като чакаме да има надграждане с резултати по хоризонталните политики с амбициозните проекти на Министерския съвет във всяка една секторна политика да бъдат реализирани съответни резултати.

Това сподели министърът на външните работи Теодора Генчовска на брифинг в Министерство на външните работи. На брифинга тя разяснява също тематиката за напрежението към Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Предвид обстоятелството, че министерствата на външните работи на България и на РСМ са координаторите на целия развой, като се изключи че водят разговора по политическите тематики, в диалозите с външния министър на РСМ разширихме обсега на полемиките, уточни Генчовска. В тази връзка във връзка с Украйна предложихме на РСМ, при положение на нужда и на тяхно предпочитание, също да евакуираме екипа на тяхното посолство в Украйна, сподели министър Генчовска. Страната ни е възобновила и предлагането си да реализира защита на въздушното пространство на РСМ, уточни министърът.

На брифинга Теодора Генчовска показа заместник-министрите Велислава Петрова, Васил Георгиев и Ирена Димитрова. Министър Генчовска сподели, че тяхната визия и разбирането им за работа е те да са оперативни заместник-министри, да са взаимно заменяеми и да бъдат разполагаем на медиите по тематиките, за които дават отговор.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР