Ще експериментира спървите противошумни радариСлед борбата за подобряване качеството на

...
Ще експериментира спървите противошумни радариСлед борбата за подобряване качеството на
Коментари Харесай

Париж проверява мотоциклети за децибели

Ще опитва с първите противошумни радари

След битката за възстановяване качеството на въздуха, Париж откри втори фронт в напъните си да усъвършенства живота на своите жители, предприемайки ограничения против нездравословния звук от двуколесните транспортни средства, оповестява в. " Паризиен " в електронното си издание.

Общинската полиция през вчерашния ден извърши инспекции на мотоциклети и скутери, защото публично съществува предел за децибелите, който зависи от модела и броя на цилиндрите на транспортното средство. Така да вземем за пример на санкция от 90 евро предстои моторист, в чийто ваучър е вписан оптимален предел от 85 децибела, само че при 6000 оборота моторът доближава 105 децибела. Още 90 евро е санкцията за конвенционален шумозаглушител.

Някои се оправдават, че когато водачите на коли не ги виждат, те форсират, с цел да бъдат чути . Това обаче е проблем в Париж. Шумът се отразява на здравето - на слуха, на съня, на когнитивното развиване на децата, на сърдечно-съдовата система. Прагът на Световната здравна организация (СЗО) е 65 децибела, само че както и при качеството на въздуха, тези правила се надвишават.

Парижкото кметство ще опитва с първите противошумни радари, които ще бъдат позволени в бъдещия закон за превоза.

За да се борят с шума, градските управляващи към този момент модернизираха огромна част от настилката на околовръстния път на Париж, с помощта на което силата на шума от трафика понижава с 2 децибела.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР