ще две електронни бариери ще спират нерегламентирания достъп на автомобили

...
ще две електронни бариери ще спират нерегламентирания достъп на автомобили
Коментари Харесай

Още две електронни бариери ще спират достъпа на коли в Старинен Пловдив

ще две електронни бариери ще стопират нерегламентирания достъп на коли в архитектурно-историческия резерват „ Старинен Пловдив ”, заяви в понеделник кметът на града под тепетата Иван Тотев. Това е неговият и на екипа му отговор на митингите след монтирането на 1 ноември на електронната преграда откъм улица „ Съборна ”. „ Откакто е поставена бариерата с нов режим на ул. ”Съборна ”, зоната към Синята къща е превърната в паркинг. Затова до пролетта на 2018 година ще сложим две бариери и в източната част на Стария град. Първо обаче би трябвало да минат съгласувателните процедури с Националния институт за недвижимо културно завещание (НИНКН), а едвам по-късно ще бъде направен окончателния режим на придвижването в региона ”, добави градоначалникът Тотев.

По мотив митингите в Стария град, кметът на Пловдив разгласи, че непрестанно се позволяват самостоятелни проблеми на живеещите там, в това число и през уикенда. Тотев даде образец с бежанец в Съединени американски щати, който има къща в архитектурния резерват и в неделя там е трябвало да му бъде доставена нафта, като от общината са съумели да се оправят с предизвикването, даже и в почивния ден. „ Най-голяма изгода от новите условия за достъп на коли до резервата ще имат точно хората, които сега стачкуват ”, заявява кметът.

 7pl4002-sinjata-ka6a-2

Той заяви, че ще бъдат построени паркоместа в региона на бул. „ Цар Борис Трети Обединител ” откъм северната страна на тунела, които да се употребяват от родителите на възпитаници в Арменското учебно заведение. Стълбището ще бъде обезопасено и ще бъдат сложени камери, с цел да се усещат хората по-сигурни, добави кметът на Пловдив. Той разкри, че от детска градина „Щурче“ в Стария град са поискали 70 пропуща за родители, които возят децата си до такава степен. Иван Тотев напомни, че през предходната година забавачката, която е най-неефективната и единствена на течно гориво в Пловдив, е била непокътната особено по гледище на жителите на резервата с претекста, че малчуганите, които живеят в Стария град, ще останат без детска градина. „ А в този момент се оказва, че те не живеят там ”, разяснява още Тотев.

По думите му от началото на годината е имало 4 разисквания, преди да се пристъпи към налагане на новите правила за достъп до Стария град, каквито има в страните с развъртян туризъм от Европейски Съюз. Според кмета Тотев единствено по този начин ще се запазят и калдъръмените улици, които в този момент се ремонтират през година, поради многото безотговорно влизащи коли.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР