Ще действаме солидарно и в тясна координация, за да се

...
Ще действаме солидарно и в тясна координация, за да се
Коментари Харесай

Г-7 осъди обстрелите на Украйна и обеща нови санкции за Москва. Зеленски поиска още оръжие

" Ще действаме солидарно и в тясна съгласуваност, с цел да се оправим с отрицателните последствия от съветската експанзия за световната икономическа непоклатимост. Наложихме и ще продължим да постановяваме спомагателни стопански наказания на Русия ", обявиха водачите на страните от Г-7, след видео среща, на която участва и украинският президент Володимир Зеленски.

" Осъждаме умишлените ескалационни дейности на Русия. Дълбоко сме обезпокоени от умишленото разваляне на тръбопроводите на " Северен поток " в Балтийско море и изрично осъждаме всяко съзнателно разрушение на сериозна инфраструктура.

Отново заявяваме, че всяка приложимост на химическо, биологическо или нуклеарно оръжие от страна на Русия ще има съществени последствия.

Осъждаме дейностите на Русия в Запорожката АЕЦ в Украйна, като сигурността на нуклеарното оборудване е от първостепенно значение.

Отново призоваваме беларуските управляващи да спрат да способстват за нападателната война на Русия.

Лидерите на Г-7 приветстват готовността на украинския президент Зеленски за обективен мир ", се споделя в изказването.

Зеленски изиска от водачите на страните от Г-7 повече благоприятни условия за противовъздушна защита, с цел да спре Русия, и да поддържат самодейността му за интернационална задача за наблюдаване на границата с Беларус.

Присъединявайки се към виртуалната среща на водачите на Г7 ден след ракетния обстрел над украинските градове, в това число столицата Киев, Зеленски прикани за нови строги наказания против Москва и още веднъж изключи опцията за диалози с съветския президент Владимир Путин, съобщи Ройтерс.

" Когато Украйна получи задоволително количество съвременни и ефикасни системи за противовъздушна защита, основният детайл на съветския гнет - ракетните удари - ще престане да работи ", съобщи Зеленски и благодари на немския канцлер Олаф Шолц за ускоряването на доставката на системата за противовъздушна защита IRIS-T и на американския президент Джо Байдън за доставките на системи за противовъздушна защита.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР