Ще бъде назначена повторна проверка на 8 януари за лечението

...
Ще бъде назначена повторна проверка на 8 януари за лечението
Коментари Харесай

Ще бъде назначена повторна проверка за лечението на починалата Даная

Ще бъде назначена повторна инспекция на 8 януари за лекуването на умрялата 15-годишна Даная по отношение на публикувани в общественото пространство подозрения, по отношение на резултатите от инспекция, целяща да откри обстоятелствата при лекуването на момичето, оповестяват от  Изпълнителната организация “Медицински контрол ” към Министерството на здравеопазването.

Съставът на екипа ще е друг от чиновниците, направили първата инспекция. " Медицински контрол " ще изпрати цялата документи, констативните протоколи и отчетите от първата инспекция на Главна дирекция “Национална полиция ”, с цел да се откри достоверността на всички документи, предоставени от лечебните заведения.

В случай че се откри, че чиновниците на " Медицински контрол " не са изпълнили качествено и професионално отговорностите си, те ще понесат съответната административна и/или наказателна отговорност, се показва в известието.

Даная загуби живота си, само че избави други живота с органите си, които биват дарени за трансплантация. В нейна памет беше създадена Фондация „ Даная “, която цели възстановяване на детското опазване на здравето у нас, както и повишение качеството на образованието.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР