Ще бъде ли разкрит убиецът на журналистката от Русе Виктория

...
Ще бъде ли разкрит убиецът на журналистката от Русе Виктория
Коментари Харесай

Адвокат Марковски: Убиецът на Виктория Маринова няма да получи доживотна присъда

Ще бъде ли оголен килърът на журналистката от Русе Виктория Маринова и какво наказване може да получи причинителят на жестокото закононарушение - тематиката в Сутрешния блок на БНТ1 разяснява юрист Марин Марковски.

Той изясни, че се събират доказателства за закононарушението и сега, когато станат задоволителни, килърът ще бъде задържан. Мога да поздравя чиновниците на полицията за работата им, сподели още юрист Марковски.

По думите му, ДНК профилът изведен от жертвата, е резултат от подтиснически сексуален към нея и в случай че съответствува с ДНК на обвинения, е ясно, че той е причинителят.

Върху натрупа са открити справедливи находки. Знае се по какъв метод е изнасилена, по какъв метод е убита и кой е килърът, безапелационен е юрист Марковски.

Според него обаче, причинителят няма да получи доживотна присъда.
Марин Марковски, юрист: Той няма да получи доживотна присъда, тъй като като страна член на Европейски Съюз имаме кардинални законови положения, които постановат да се съобразим с директивите за доживотното наказване. Максимално може да получи 30 години отнемане от независимост.
Аз съм уверен, че този човек е безвъзвратен като нарушител, добави юрист Марковски.

Той разяснява и казуса с ресурсите на Министерство на вътрешните работи и изискванията за работа в криминалистичната лаборатория.
Марин Марковски, юрист: Когато има закононарушение, постоянно остават следи, няма идеално чисто място на престъпление, въпросът е криминалистите да са задоволително опитни, тъй че да съберат всички улики, да възстановят детайлите и да разкрият закононарушението. За това нещо не трябва да се пестят пари.  Задържаният за убийството на Виктория Маринова е хванат в немския град Щаде Задържаният за убийството на Виктория Маринова е хванат в немския град Щаде
В Германия е арестуван мъж, за който се твърди, че е причинителят на убийството на русенската журналистка Виктория Маринова. Това, което е знае се,...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР