Ще бъде ли Карим Бензема титуляр за Реал Мадрид в

...
Ще бъде ли Карим Бензема титуляр за Реал Мадрид в
Коментари Харесай

Финалите в ШЛ вече са комплекс за Бензема

Ще бъде ли Карим Бензема титуляр за Реал Мадрид в днешния край в Шампионската лига против Ливърпул? Това е един от въпросите, на които към момента няма отговор. Със сигурност обаче френският футболист е окуражен да вземе присъединяване в мача и да се разпише. Статистиката в шампионата, от основаването му през 1992 година насам, демонстрира, че от всички нападатели, които са били титуляри в най-малко три финала, Бензема е единственият, който няма гол на сметката си в решителния дуел, написа Marca. 30-годишният играч беше в стартовите 11 на испанците за финалите през 2014, 2016 и 2017 година, a има огромна възможност да е подобен и през днешния ден.

Досега в ШЛ още осмина нападатели са били титуляри в три и повече срещи за трофея, като всички те са се разписвали най-малко един път. Най-много е осъществил Кристиано Роналдо (4 гола), следван от Лионел Меси, Даниеле Масаро, Раул, Филипо Индзаги, Самуел Ето’о (всичките с по 2), Фернандо Мориентес и Уейн Рууни (и двамата с по 1).

Benzema v Firmino
Which striker will put in the best #UCLfinal display? pic.twitter.com/MMMx19LZJi
— #UCLfinal (@ChampionsLeague) May 25, 2018
Ако довечера Зинедин Зидан заложи на Гарет Бейл от първата минута, то за уелсеца това ще е трети край като титуляр, само че и той към този момент има гол за разлика от Бензема.

Тази статистика обаче не би трябвало да залъгва, тъй като Бензема е измежду легендите на ШЛ. Във финалите може и да не му върви, само че като цяло той има 55 гола в конкуренцията, като пред него са единствено четирима футболисти. С един повече е Рууд ван Нистелрой, което подсказва, че доста скоро французинът ще се изкачи до четвърта позиция във безконечната листа на реализаторите в шампионата. Шампионска Лига final кръг, събота 26 май  Реал Мадрид 21:45предстои  Ливърпул
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР