Ще бъдат положени максимални усилия за възможно най-бързото построяване на

...
Ще бъдат положени максимални усилия за възможно най-бързото построяване на
Коментари Харесай

Газовата връзка с Гърция във фокуса на срещата Петков-Мицотакис

Ще бъдат положени оптимални старания за допустимо най-бързото изграждане на газовия интерконектор сред България и Гърция. Това увериха министър председателите на България и на Гърция Кирил Петков и Кириакос Мицотакис , които организираха двустранна среща в София в понеделник.

Припомняме, че срокът за създаване на тръбата последно бе продължен с година до края на декември 2021 година Дали този график обаче ще бъде спазен обаче към момента е незнайно.
 Борисов и Ципрас направиха първа копка на газовия интерконектор Обновена
Борисов и Ципрас направиха първа копка на газовия интерконектор

Очаква се диверсификация на източниците и доставките на газ за България

Това е първата аудиенция на гръцкия министър председател Мицотакис в България. В преговорния екип от българска страна участваха още финансовият министър и вицепремиер Асен Василев, външният министър Теодора Генчовска и началникът на кабинета на Кирил Петков и представител на държавното управление Лена Бориславова.

" Изграждането на . Договорихме се и двете страни да положат старания този план да бъде приключен допустимо най-бързо ", сподели Мицотакис. И сложи съответен период - до няколко месеца тръбата трябвало да бъде приключена.

" Имаше забавяния, свързани с доставката на материали поради коронавирус пандемията ", посочи той. И означи - тези проблеми към този момент били отстранени.

От своя страна българският министър председател Кирил Петков сподели: " Беше наслаждение да приказваме по доста значими за района тематики. Това, което видях, е, че другарските ни връзки ще бъдат затвърдени и дружно ще можем да реализираме повече, изключително в бранша на общата инфраструктура, в енергетиката, в районната непоклатимост на задачите Балкани ".

Предстои Мицотакис да се срещне и с президента Румен Радев .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР