Ще бъдат оптимизирани разходите за изпълнение на проекта за Международната

...
Ще бъдат оптимизирани разходите за изпълнение на проекта за Международната
Коментари Харесай

Роскосмос планира да оптимизира разходите по проекта за МКС

Ще бъдат усъвършенствани разноските за осъществяване на плана за Международната галактическа станция (МКС). Това се споделя в известието на Роскосмос, публикувано в петък.

„ Роскосмос възнамерява да усъвършенства разноските за осъществяване на плана за Международната галактическа станция “, се споделя в изказване на държавната корпорация след съвещание на оперативния щаб, управителен от основния изпълнителен шеф на Роскосмос Дмитрий Рогозин.

Роскосмос дефинира и главните цели в осъществяването на галактически планове на фона на глобите. „ Един от целите е да се усили броят на галактическите кораби в съветската орбитална група в полза на отдалеченото наблюдаване на Земята, връзките и препредаването, с цел да се подсигурява независимостта на страната ни от външни фактори “, се споделя в изказване на държавната корпорация след. съвещание на оперативния щаб, управителен от генералния шеф на Роскосмос Дмитрий Рогозин.

Специално внимание ще бъде отделено и на създаването на автоматизирана система за предизвестие за рискови обстановки в околоземното пространство, основаването на съветска орбитална сервизна станция, продължаването на строителството на космодрума Восточный и заместването на вноса.

Както прецизират в Роскосмос, с цел да се сведе до най-малко въздействието на антируските наказания, държавната корпорация ще поддържа индустриалния и проектантския капацитет на предприятията в ракетно-космическата промишленост.

Ден преди този момент Рогозин на среща с депутати от Държавната дума от Либерално-демократическата партия сподели, че работата по МКС в актуалната геополитическа обстановка не е ефикасна. Той добави още, че ще са нужни колосални средства за удължение на употребата на станцията до 2030 година, в противоположен случай станцията ще се „ разпадне “.

На 24 февруари президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че глобите на Съединени американски щати и техните съдружници поради обстановката в Украйна ще ударят високотехнологичния бранш на Руската федерация, както и нейната галактическа стратегия. Според него Съединени американски щати ще блокират повече от половината високотехнологичен импорт в Русия, което ще навреди, наред с други неща, и на съветската галактическа стратегия.

Европейски Съюз наложи наказания против ракетно-космическия център " Прогрес ". По-късно Европейската галактическа организация (ESA) съобщи, че счита, че стартирането на руско-европейската задача за проучване на Марс ExoMars е малко евентуално заради антируските наказания, наложени във връзка със обстановката в Украйна. ESA също по този начин съобщи, че изследва опцията за потребление на европейски ракети за извеждане в орбита на спътници, които е планувано да бъдат изстреляни с съветски ракети " Союз ". Германската страна изключи своя телескоп в галактическата обсерватория Спектр-РГ, която е взаимен план с Руската федерация. Ръководителят на Роскосмос Дмитрий Рогозин сподели, че съветският сегмент на МКС стопира работата по взаимни опити с немски сътрудници.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР