Щатският долар поевтинява спрямо еврото, остава стабилен по отношение на

...
Щатският долар поевтинява спрямо еврото, остава стабилен по отношение на
Коментари Харесай

Китайският юан рязко се покачва, еврото също поскъпва

Щатският $ поевтинява по отношение на еврото, остава постоянен във връзка с йената и паунда в хода на валутната търговия в понеделник сутринта. Китайският юан внезапно се повиши поради предстоящото унищожаване на коронавирус рестриктивните мерки в страната.

Доларът е под напън от възходящите упования за криза в американската стопанска система заради бързото стягане на паричната политика от Федералната аварийна система (ФЕД), пробвайки се да овладее растящата инфлация.

" За да се забави инфлацията, стопанската система би трябвало да отслабне ", сподели в изследване анализаторът на Bank of America Клаудио Пирона, представен от Dow Jones.

Инвеститорите леко преразгледаха прогнозите си по отношение на вероятностите за повишение на лихвените проценти от Федералния запас на Съединени американски щати след публикуването на протокола от майското съвещание на американската централна банка. Както демонстрираха протоколите, доста членове на Фед чакат, че ранното повишение на лихвите ще разреши на регулатора да направи пауза по-късно тази година, с цел да оцени следствията от стягането на политиката за стопанската система на страната. Според анализатора на Bank of America обаче пазарите на вятъра чакат Фед да отстъпи при първите признаци на намаляване на американската стопанска система.

Към 10: 15 часа българско време общата европейска валута нараства по отношение на $ с 0,20% - до $1,0755 за едно евро спрямо $1,0735 за евро в края на предходната сесия.

Британската лира стерлинг в това време е релативно без динамичност по повод и се разменя по $1,2630 за паунд против $1,2631 за паунд при закриване на търговията в петък.

Двойката $ - йена се търгува през днешния ден сутринта на пазара при курс 127,25 йени за $ от 127,11 йени в петък.

Китайският юан внезапно се ускорява по отношение на $ поради сигналите за идното унищожаване на карантинните ограничавания в Шанхай, както и поради ограниченията, оповестени от управляващите на страната за поддръжка на стопанската система.

В хода на търговията в понеделник сутринта американската валута спадна във връзка с китайската с 0,77% - до 6,6636 юана за едни $ от 6,6994 юана за $ при затваряне на пазара в петък.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (еврото, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинги и шведска крона), през днешния ден спадна с 0,2%, а по-широкият показател на $ WSJ - 0,23%.

Американската валута през предходната седмицата поевтиня във връзка с еврото с 1,6%, на йената - с 0,6%, и на английската лира - с 1,11%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР