Щатите и Русия ще се разберат, но ЕС губи от

...
Щатите и Русия ще се разберат, но ЕС губи от
Коментари Харесай

Историк: Щатите и Русия ще се разберат, а Европа ще е финансово съсипана

Щатите и Русия ще се схванат, само че Европейски Съюз губи от тази военна акция и от дейното си присъединяване в нея, това ще съсипе Европа финансово и освен. Това мнение проф. Дарина Григорова, учител по съветска история в Софийския университет " Св. Климент Охридски ", в предаването " Политически НЕкоректно " по БНР.

" Това са двете най-мощни нуклеарни свръхдържави. Те ще решат какво ще се случи, за жалост ”, добави тя, добавяйки, че първите признаци са налице.

" В Одеса към този момент има митинги поради неналичието на ток, само че митингите не са против злокобния Путин, а против киевските управляващи. И този вид митинги ще нарастват, тъй като Русия методично унищожава енергоструктурата на Украйна, макар приказките в медиите, че няма снаряди или ракети. Тоест тилът, украинският, към този момент е под въпрос ”.

По думите на учения, сега се следи патологична русофобия, която наподобява на антисемитизма. Това е същата форма на заклеймяване, само че категориите са разнообразни.

Сегашната русофобия е странна и тъжна деградация, гласи оценката на историка.

" Това е прекомерно тъпо за модерна Европа. Това е варваризация ”, споделя тя.

Според нея обаче в България това не е трайно събитие. То е превзело медиите, които в по-голямата си част са се трансформирали радиоточки, само че няма резултата, който желае да реализира. Обречено е, тъй като България има специфични връзки с Русия.

Относно решението на Народното събрание да се даде военна помощ на Украйна и какво болшинство съставляват гласувалите за това депутати на фона на всеобщите настройки против изпращането на оръжие проф. Дарина Григорова посочи, че “за първи път публично българско оръжие ще убива руснаци и украинци ”.

“Мислите ли, че това ще бъде забравено? Пример с Унгария – отхвърлят да образоват украинци, отхвърлят да дават оръжие, отхвърлят да се включат в глобите против Русия. Държава, която е член на НАТО, само че има достолепие, а при нас следим прислужниците, които не поемат отговорност ", добави тя.

Проф. Дарина Григорова разяснява пред БНР и случая при започване на седмицата в Полша.

" Щатите и управлението на НАТО не откликнаха. Проксито не може да взема решение какво да се случва на бойното поле. "

" Киев не прави действителна политика, а политически акционизъм. Това е пиар акция, която разчита на временен медиен резултат ", акцентира тя и съпостави политическия жанр на Украйна със заливането с черна багра на шедьовър на Густав Климт от екоактивисти.

“Русия разчита на това, което се случва на земята, а не във виртуалното пространство. Байдън, колкото и да е традиционно заплеснат, в тази ситуация с украинската провокация беше безапелационен ”.

По тематиката с отдръпването от Херсон историкът съобщи, че това е по-скоро политическо решение, в сравнение с военно.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР