Щастливите хора живеят по-различно. Не, те нямат по-различен живот. Просто

...
Щастливите хора живеят по-различно. Не, те нямат по-различен живот. Просто
Коментари Харесай

10 простички неща, които щастливите хора винаги правят

Щастливите хора живеят по-различно. Не, те нямат по-различен живот. Просто се оправят по-добре в своята работа и в света като цяло спрямо тези, които са нещастни. Щастието е резултат от субективната интерпретация на усещанията ни. Разбира се, методът, по който възприемаме света, не постоянно е въпрос на избор. Често той ни изненадва много неприятно.

През по-голямата част от времето обаче ние се озоваваме в обстановки, които са подбудени от нашите лични решения. Именно методът, по който живеете живота си, дефинира дали сте щастливи или не. Писателят Пол Хъдсън има вяра, че съществуват някои простички правила, които щастливите хора постоянно следват и от които всички ние можем да се поучим.

1. Щастливите хора не се пробват да се харесат на всички – главно тъй като не им пука дали са харесвани или не

Те се харесват такива, каквито са. Отговарят само пред себе си. Бихте могли да ги харесате. Или да ги намразите. Можете изобщо да не им обръщате внимание. За тях това няма никакво значение.

Те вършат това, което са си решили. Не се пробват да завоюват утвърждението ви, не се стремят да ги приемете. Не желаят да бъдат част от вашия тим, просто тъй като самите те са тим. Живеят живота си по този начин, както намерят за добре и в случай че ги харесвате поради това им качество – хубаво. Ако ли не – по този начин да бъде,

2. Те вършат нещата, тъй като желаят, а не тъй като имат вяра, че по този начин би трябвало

Щастливите хора не считат, че би трябвало да вършат каквото и да било. Освен да заплащат налози, несъмнено. Всичко останало е решение, последвано от съзнателно деяние. Ако правят нещо, отиват някъде или вземат участие в нещо, то това е по този начин, тъй като го желаят.

Никой не ги е предиздвикал да го сторят, не ги е подмамил с нещо. Това е по този начин, защото те ценят личното си мнение преди този момент на всички останали. Вършат това, което считат, че е редно, без да желаят позволение.

3. Обичат приятелите си, само че не разчитат на тях

Приятелите са сложна тематика, защото в реалност те не ви принадлежат, нали? Те са обособени хора, които имат свои лични потребности и стремежи. Хора, които постоянно ще слагат себе си пред вас и вашите цели. Страхотно е да имате другари, само че в случай че разчитате прекомерно доста на тях, ще останете разочаровани.

Щастливите хора имат в действителност близки другари. Те обаче са самостоятелни, с цел да избегнат точно тези моменти. Липсата на самостоятелност и прекомерно огромното разчитане постоянно развавля другарствата (и всички връзки, в случай че би трябвало да бъдем коректни).

4. Когато ги попитате какво вършат, те не ви споделят своята работна купа

Щастливите хора ще ви опишат за нещата, които правят в живота си – местата, които са посетили или възнамеряват да посетят. Проектите, които са стартирали или от които са част. Проблемите, върху които работят.

Когато ги попитате какво вършат, те ще ви оповестят какво правят със своя личен живот, не каква им е работата, с която изкарват прехраната си, с цел да водят живота, който един ден желаят да живеят. Трикът тук е, че тези човеци знаят, че не би трябвало да чакат да заживеят живота на своите фантазии. Начинът, по който живеете в сегашното, дефинира какъв брой щастливи сте в действителност.

5. Когато ги попитате къде живеят, те ще ви отговорят „ В момента... “

Щасливите хора имат навика да се местят постоянно. Може би тъй като пътешествията се отразяват добре на душата. Или пък тъй като застояването на едно място ги отегчава.

А може би тъй като обожават запознанствата с нови хора и изпитването на нови прекарвания. Или пък още не са разкрили подобаващото място, на което да се устроят. Тези човеци преглеждат света като техен дом, а не обособената страна или град. Ако ги попитате къде живеят, те ще ви отговорят „ на земята “

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР