Щангистката Даниела Пандова, която се завърна с бронзов медал от

...
Щангистката Даниела Пандова, която се завърна с бронзов медал от
Коментари Харесай

„Борнзовата ни щангистка Даниела Пандова останала сираче

Щангистката Даниела Пандова , която се завърна с бронзов орден от Европейското състезание, крие тежка фамилна драма, разбра HotArena .

Майката на 24-годишната Даниела умряла през 2004 година от рак, когато тя е била едвам на 9 . През 2014 умрял и татко й , след несполучлива интервенция на херния. Когато приключила спортното учебно заведение в Сливен, треньорът й я прибрал в дома си, защото нямала къде другаде да отиде. 

" Имам своя стая в жилището им. Той ми е като татко. Имам по-голяма сестра, с която не подкрепям връзка. Брат ми остана на село, в Кипилово ", споделя щангистката. 

Треньорът й Севдалин Минчев споделя, че брачната половинка му няма срещу обстановката, защото е наясно, че щангистите са като едно огромно семейство. Даниела Пандова е напълно негово изобретение. При това - инцидентно.

Севдалин е с тъкмо 20 години по-възрастен от нея. Преди 15 години в селото на брачната половинка си Кипилово той построил база за щангисти. Тогава имал състезателен клуб Атлас и упражнявал няколко момчета.

" Аз съм от Кипилово. С по-буен темперамент съм, играех футбол с момчетата. Ходехме да гледаме щангистите по какъв начин упражняват. Един ден треньорът го нямаше и те ми предложиха да опитам, да видя мога ли да подвигам тежести. Първо ми дадоха някаква тръба, след това лоста на щангата и след това сложиха 10 кг. Стана ми забавно и взех решение да се запиша да упражнявам и аз. ", споделя за първите си стъпки в щангите Даниела.

Макар да са дружно от дълго време, момичето едвам в този момент се пречупило да приказва на " ти " на треньора си. Дълго време били на " вие ", даже и когато Даниела живеела в дома му.

Даниела е твърдо решена да вземе орден от Олимпиадата в Токио през 2020 година. Мечтата й е да приключи НСА и да вземе тапия, въпреки да знае, че ще й е много мъчно, изключително финансово. От община Сливен не й оказват помощ по никакъв метод, предават от " 24 часа ". 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР