Щафетата на българския национален отбор по плуване влезе в историята

...
Щафетата на българския национален отбор по плуване влезе в историята
Коментари Харесай

Историческо злато за варненски плувец в Австрия

Щафетата на българския народен тим по плуване влезе в историята на мощния интернационален шампионат „ Мултинейшънс “. Спортният конгрес, в който вземат участие национални гарнитури от цяла Европа, се организира в Австрия.

В Грац  родната щафета, в чийто състав плува състезателят на ПСК „ Черно море “ Тихомир Тодоров, завоюва историческо злато в дисциплината 4 х 200 м свободен жанр. Петър Божилов, Светлозар Николов, Тихомир Тодоров и Йордан Янчев заковаха хронометрите на 7:30.06. Това достижение им отреди 804 т. по ФИНА и нов народен връх за мъже. Старият е от далечната 1985 година Водачи на представителния тим на България в Австрия са варненският треньор Никола Петров и Божидар Граматиков.
Турнирът в Австрия е за 17-18-годишни младежи и 16-17-годишни девойки. Паралелно с тази конкуренция се организира още едно съревнование – „ Мултинейшънс “, само че на кипърска земя. В Лимасол се конкурират 15-16-годишни юноши и 14-15-годшни девойки. В Кипър България показват варненката Василики Кадоглу („ Астери “), както и Жанет Ангелова, Маноела Николова, Рая Зашева, Борис Милев, Здравко Баблаков, Йосиф Миладинов и Калоян Лефтеров. Треньори са Гергана Гинева и Любомир Лазаров.
Българите в Грац са – Атанас Аврамов, Георги Цурев, Иван Аламджиев, Йордан Янчев, Петър Божилов, Светлозар Николов, Станимир Раев и Тихомир Тодоров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР