Щабът на Мая Манолова внесе жалба в ОИК с искане

...
Щабът на Мая Манолова внесе жалба в ОИК с искане
Коментари Харесай

Манолова: Има ли кой да накаже изборната машина на ГЕРБ

Щабът на Мая Манолова внесе тъжба в ОИК с искане за анулиране на изборите в София, както и 14 папки доказателства, които съгласно тях съдържат информация за разнообразни нарушавания на изборния развой.

Манолова загуба с дребна разлика от претендента на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили Йорданка Фандъкова, само че съгласно някогашния омбудсман в случай че не са били „ тежките нарушавания “, резултатът е щял да бъде напълно различен.

От екипът ѝ са ги класифицирали в 4 групи нарушавания. С вързани с изборните описи, нарушавания с протоколите, нарушаванията при броенето на бюлетините, както и такива с организацията на изборния развой. Освен разликата от над 100 000 гласоподаватели в описите, оповестени за техническа неточност от изборната комисия, екипът на Манолова твърди и за спомагателна разлика с още 6 700 души.

„ Тук би трябвало да прибавим и тежката операция на изборите от така наречен екзит пол от разнообразни социологически организации и медии. Той беше употребен за партийна агитация и манипулативно през целия ден показваше разлика от 10 до 17 % сред претендентите, което се оказа, че не е правилно. С една цел - да бъдат отказани и демотивирани гласоподавателите “, безапелационна е Манолова.

До този миг от щаба ѝ са подали общо над 40 тъжби , само че съгласно Мая Манолова към момента без отговор стои въпроса: „ Има ли кой да накаже изборната машина на ГЕРБ? “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР