Шоуменът Слави Трифонов отново взриви обществеността. Новината не засяга тези,

...
Шоуменът Слави Трифонов отново взриви обществеността. Новината не засяга тези,
Коментари Харесай

Слави Трифонов отново хвърли бомба след евроизборите

Шоуменът Слави Трифонов още веднъж взриви обществеността. Новината не визира тези, които си уредиха топло местенце в Брюксел, а партийните дотации. Ето какво съобщи Слави Трифонов:

„ Днес Министерски съвет предложи законова смяна, посредством която държавната дотация за партиите да стане 11 лева на получен автентичен глас от партия или коалиция.

Нещо се обърках – съгласно закона, държавната дотация и в този момент си е 11 лева на получен автентичен глас. Така написа в Закона за държавния бюджет. 11 лв..

А това че партиите години наред са си трайкали, че им отпускат повече от законово открития размер дотация, не е проблем на никакъв закон. Проблемът е в противозаконното използване на закона.

Прилагане на правилото „ Ако мине “. На този принцип предходната година партиите са получили по 13,23 лева на глас. А не по 11 лева Така бюджетът за 2018 година е бил ощетен с над 6,5 млн. лв..

Днес със „ законовата смяна “ държавното управление предлага партиите да върнат надплатените дотации със задна дата – от 26.05.2016 година до през днешния ден.

А в действителност, партиите би трябвало да върнат парите и без тази законова смяна, би трябвало да ги върнат и поради в този момент настоящия закон. Освен това, би трябвало да върнат освен надвзетите пари след 26 май 2016 година, а и надвзетите пари от 2002 година насам.

Според изчисленията на Министерски съвет, единствено от 26 май до през днешния ден партиите би трябвало да върнат 18,6 млн. лв.. След нашите разкрития за повишените дотации, ще се спестят и още над 13 милиона лв., които партиите няма да могат да прилапат неусетно в оставащото време от мандата на това Народно заседание.

Правителството и финансовият министър обясниха, че желаят законовата смяна и връщането на надвзетите пари поради „ публичните настроения “. Само ще напомня на държавното управление и финансовия министър, че публичните настроения са за 1 лев държавна дотация, а не за 11лв.

Така взеха решение над 3 милиона и половина българи, дали своят вот на народен референдум. Управляващите не се съобразиха с волята на тези 3 милиона и половина гласоподаватели и оповестиха референдума за недействителен.

Само ще отбележа, че на вчерашните избори гласоподаваха под 2 милиона души. И изборите са годни.

Все отново, желая да кажа нещо оптимистично, и в същото време обнадеждаващо. Това, че над 30 милиона лв. от нашите пари няма да потънат в партийните каси, е с помощта на тези свободни медии (предимно сайтове), които не скриха абсурда със дотациите.

Но и на многото свободни и виновни жители, които не си мълчаха за това по какъв начин се точат безочливо парите на всички данъкоплатци “, съобщи Слави Трифонов.

Източник: злословия.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР