Шоуменът и лидер на Има такъв народ Слави Трифонов обяви

...
Шоуменът и лидер на Има такъв народ Слави Трифонов обяви
Коментари Харесай

Трифонов посочи е-гласуването като условие за участие на ИТН в следващо управление

Шоуменът и водач на " ИТН " Слави Трифонов разгласи изискване за вероятно присъединяване на партията му в последващо държавно управление - " единствено в такава управническа коалиция, която одобри за собствен главен ангажимент наложителното въвеждане на електронно отдалечено гласоподаване ".

Поводът да повдигне тематиката с електронното гласоподаване е националното броене на Национален статистически институт. Резултатите към момента не са оповестени, само че Трифонов прави свои сметки.

" Преброили са се 5 658 000 души или към 82% от популацията, съгласно информацията на Национален статистически институт. Тоест, с задоволителна акуратност може да предположим, че цялото население на България е към 6.7 млн.души. Сега ще ви кажа, че при последното броене от 2011 година популацията на България беше 7 364 570 души. Това значи, че за 10 години България се е " стопила " с близо 700 хиляди души ", споделя той и прибавя, че " през тези 10 години негативният натурален приръст и външната миграция са добили застрашителни размери ".

В същото време съгласно изборните описи за вота на 14 ноември с право на глас са 6 708 189 български жители, се споделя в позицията на Трифонов, оповестена на фейсбук страницата му, където нормално се изявява.

" Какво излиза? Броят на цялото население на България е еднакъв на броя на хората с право на глас. Как става тоя номер? Явно, без да знаем, изборни права са добили и всички над 1 милион малолетни българи у нас - децата в учебно заведение, децата в яслите и детските градини, бебетата у дома. Даже и непознатите жители са добили изборни права ", написа в позицията на водача на Има Такъв Народ.

След това прибавя, че " голямата част " от така наречен " мъртви души " са напълно действителни хора, които обаче живеят в чужбина.

" Невъзможно е над 1 милион българи в чужбина да упражнят конституционното си право на глас в 400, в 700 или в 800 секции зад граница. Тези българи би трябвало да бъдат включени в политическия живот на родината си, те " имат право на България ". Въобще, на всеки български жител би трябвало да му бъде обезпечена опцията да гласоподава. Само по този начин ще имаме по-честни избори с справедлива изборна интензивност и избори с по-голяма представителност ", показва още той и точно затова слага изискване за отдалечено гласоподаване.

След избори през април Има Такъв Народ, " Демократична България " и " Изправи се! Мутри вън " (сега " Изправи се БГ! Ние идваме " - бел. ред) предложиха въвеждане електронно гласоподаване, само че поправките не бяха признати дефинитивно.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР