Шотландската професионална футболна лига (СПФЛ) даде 1.8 млн. паунда на

...
Шотландската професионална футболна лига (СПФЛ) даде 1.8 млн. паунда на
Коментари Харесай

Шотландските клубове от по-долните нива получиха финансова подкрепа

Шотландската професионална футболна лига (СПФЛ) даде 1.8 млн. паунда на клубовете от по-ниските дивизии, откакто сезонът отвън Премиършип бе прибързано преустановен поради световната рецесия.

След спорен избор, клубовете взеха решение да приключат акциите в Чемпиъншип, Първа лига и Втора лига, като лигата изпрати заплащания на клубовете в трите по-ниски равнища на Шотландия. „ Влиянието на пандемията от COVID-19 върху шотландския футбол бе унищожителна, като няма клуб, който да не беше обиден от рестриктивните мерки за извършване на нашите професионални отговорности. Тази невиждана обстановка остави клубовете в тежко финансово състояние, като имаше заплаха някои от тях просто да спрат да съществуват. Тези финанси ще оказват помощ за редуциране на разликата и ще поддържат клубовете по време на този необикновено тежък интервал “, показа изпълнителният шеф на СПФЛ Нийл Донкастър.

Сезонът в Премиършип към момента не е публично завършен и Рейнджърс, втори в класирането, бе един от най-големите критици на гласуването. Мениджърът на отбора Стивън Джерард дефинира обстановката като „ безспорна каша “ и прикани за без значение следствие. Клубът от Глазгоу, който гласоподава „ срещу “ решението на СПФЛ, излезе с позиция предходната събота, казвайки, че Донкастър и законовия консултант на лигата Род Маккензи би трябвало да бъдат отстранени, до момента в който бъдат „ обект на следствие “.

Решението значи, че Дънди Юнайтед, Рейт Роувърс и Коув Рейнджърс са коронясани за първенци надлежно на Чемпиъншип, Първа лига и Втора лига. Партик Тисъл, на дъното на Чемпиъншип, и Странрар, последни в Първа лига, са изпадащи. Хартс ще изпадне от Премиършип, в случай че сезонът не бъде възобновен и техният притежател Ан Бъдж също не остана предостатъчно от вота. „ От фундаментално значение е в този момент да не се откажем от напъните си справедливостта да спечелва “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР